Діаспора подякувала Канаді за бронеавтомобілі для України

Діаспора подякувала Канаді за бронеавтомобілі для України

Укрінформ
Українська громада Канади вітає рішення уряду країни про безоплатну передачу Україні 200 броньованих автомобілів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Торонто заявила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

«Конгрес українців Канади вдячний уряду Канади за постійне надання допомоги Україні та українському народу, який мужньо захищає свою країну від російської геноцидної агресивної війни. Зокрема, ми вітаємо нещодавнє оголошення про передачу Канадою ЗСУ 200 броньованих автомобілів та системи протиповітряної оборони NASAMS, що допоможуть Україні захищати міста та небо від жорстоких російських обстрілів та бомбардувань», – сказала Хичій.

Вона зауважила, що допомога від союзників та партнерів відіграє важливу роль у наближенні української перемоги та захисті демократії у Європі.

«Росія сама не покине Україну, її війська необхідно прогнати. Чим швидше росію виженуть з України, тим більше життів вдасться зберегти», – наголосила президентка української організації.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Канади Аніта Ананд прибула з неанонсованим візитом до України, під час якого оголосила про намір передати ЗСУ 200 сучасних бронеавтомобілів Senators.

Раніше прем'єр-міністр Джастін Трюдо пообіцяв купити для України систему протиракетної оборони NASAMS. Бронеавтомобілі та система ППО обійдуться державній скарбниці Канади у близько 500 млн дол.

Українська громада Канади привітала рішення уряду країни про безоплатну передачу Україні сучасної системи протиповітряної оборони NASAMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-