Конгрес українців Канади у Торонто відзвітував про свою діяльність у 2022 році

Конгрес українців Канади у Торонто відзвітував про свою діяльність у 2022 році

Укрінформ
Президент Конгресу українців Канади, відділ Торонто Петро Штурин у своєму вітанні з новорічними святами відзвітував про діяльність діаспорської організації у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у бюлетені КУК-Торонто.

Петро Штурин наголосив, що 2022 рік був дуже важким  для всіх українців. Конгрес українців Канади, відділ Торонто особливо наполегливо працював, щоб підтримати Україну та її людей.

«Ми організували 15 масових мітингів на підтримку України та найбільший з них – у березні – мав понад 20 тис. людей, які маршувати центром Торонто. Було проведено десятки інтерв’ю з теле- та радіостанціями, щоб донести до канадців українську точку зору на повномасштабне російське вторгнення. Ми працювали з мером Джоном Торі над встановленням знаку на вулиці St. Clair Ave. East перед російським консульством, назвавши її Площею Вільної України. Понад 80 тис. доларів було зібрано на допомогу українським фронтовикам», – повідомив він.

Читайте також: Українська громада подякувала Канаді за військову допомогу

За словами Петра Штурина, у квітні КУК-Торонто організував комітет допомоги українцям, які тікають від війни та прибувають до Канади, який лобіював на всіх рівнях влади надання фінансової підтримки Україні та тим, хто шукає притулку.

«Волонтери кожного дня годинами тримали стійку в аеропорту, де вони вітали новоприбулих і надавали їм допомогу та підтримку. Були відкриті два великі магазини «Український Канадський Парашут». Тут новоприбулі могли отримати одяг та інші необхідні речі. При комітеті був житловий підкомітет, транспортна група, підкомітет з питань обслуговування та комунікаційна група, які працювали над наданням допомоги новоприбулим», – розповів президент КУК-Торонто.

Читайте також: Українські біженці зможуть отримати постійний статус у Канаді - Трюдо

У серпні КУК-Торонто провів наймасштабніше в історії святкування Дня Незалежності України в Торонто, яке відвідали понад 20 тис. людей у Centennial Park, а також організував урочисті церемонії вшанування пам'яті загиблих на Remembrance Day/День Пам’яті та вшанування пам’яті жертв Голодомору наприкінці листопада.

«Дякуємо всім, хто прийшов підтримати всі заходи. Особливо нашим невтомним волонтерам. Ми  нетерпінням чекаємо святкування перемоги України у 2022 році. Разом до перемоги!», – додав Петро Штурин.

Як повідомляв Укрінформ, у Торонто 22 січня відбудеться концерт «Перше Різдво далеко від батьківщини», присвячений українським біженцям, які святкуватимуть перше Різдво в Канаді після неспровокованого вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-