Українці заколядували в Гамбурзькій ратуші

Українці заколядували в Гамбурзькій ратуші

Фото
Укрінформ
У Гамбурзькій ратуші завдяки ініціативі Генконсульства України та за підтримки української громади провели перший цього року захід публічної дипломатії – у самому серці німецького міста у виконанні дітей і молоді з України лунала щира благословляюча коляда.

Як передає Укрінформ, про це Генеральне консульство України в Гамбурзі повідомило у Фейсбуці.

Зауважується, що таким чином українці подякували цій північнонімецькій метрополії та Німеччині загалом за підтримку, допомогу, гостинність для українських шукачів захисту та потужну солідарність з нашою країною.

За повідомленням, дійство підхопили провідні телеканали регіону, тож частину багатих різдвяних традицій українців, їхніх побажань німецькій спільноті та сигнали про важливість подальшої підтримки України й збереження її культури змогли почути багато німців, навіть неприсутніх у Ратуші.

«Особливо важливим для початку 2023 року став месидж президентки Гамбурзького парламенту пані Кароли Файт, яка у ролі господині приймала колядників, про те, що Німеччина не має права зменшити чи припинити допомогу Україні», – наголосили у Генконсульстві.

ГКУ висловило щиру подяку всім, хто доклав зусиль, щоб це дійство відбулося – Carola Veit, Юлія Цвьок, студія Родовід і Ukrainian Hugs, Alexander Blümel, Norddeutscher UA Hilfsstab // Hamburg.

Нагадаємо, Перша леді Німеччини Ельке Бюденбендер привітала українських дітей з Різдвом і разом з українським письменником Олександром Ірванцем прочитала у палаці Бельвю у Берліні казку української письменниці Тані Стус «Моя Ба».

Фото: Generalkonsulat der Ukraine in Hamburg / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-