У Таллінні за сприяння діаспори відкрили фотовиставку «Небачена Азовсталь»

У Таллінні за сприяння діаспори відкрили фотовиставку «Небачена Азовсталь»

Фото
Укрінформ
У Kodulinna Maja в Таллінні відкрилася виставка фоторобіт Дмитра Козацького (позивний «Орест») «Небачена Азовсталь», яку було організовано спільними зусиллями агенції Artline та Конгресу українців Естонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонії.

«У своїх промовах радник Посольства України в Естонії Олександр Кушнір, керівник Конгресу українців Естонії Віра Коник, голова парламентської групи Рійгікогу Естонія-Україна Маті Райдма поділилися враженнями від фотовиставки та спогадами від перебування у Маріуполі до початку повномасштабної російської агресії, розповіли про героїзм і незламність мужніх оборонців Маріуполя, закликали світову громадськість докласти спільних зусиль з метою звільнення з російського полону захисників «Азовсталі», – йдеться в дописі.

За повідомленням, Ірина Юрченко, мати азовця Дмитра Козацького, розповіла про свого сина та його побратимів, страждання, які зазнали азовці, історії експонованих світлин і подякувала за допомогу, що надає Естонія ЗСУ та для відновлення інфраструктурних об’єктів у Житомирській області, зруйнованих внаслідок російських ударів.

На завершення заходу відома українська виконавиця «Vivienne Mort» заспівала народні, авторські та повстанські пісні.

«На заході були присутні депутати Рійгікогу, представники політичних і культурних кіл Естонії, активісти української громади та вимушені переселенці з України, які знайшли тимчасовий прихисток в Естонії», – додали у диппредставництві.

Нагадаємо, у рамках відзначення 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні в Талліннській центральній бібліотеці презентували книгу, в якій зібрані переклади 33 мовами статті «Радянський геноцид в Україні» основоположника концепції геноциду Рафаеля Лемкіна.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia, Liliya Ivanchenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-