У Сеймі Латвії відбулась різдвяна благодійна акція, присвячена українським дітям

У Сеймі Латвії відбулась різдвяна благодійна акція, присвячена українським дітям

Фото
Укрінформ
У Сеймі Латвії провели щорічну різдвяну благодійну акцію, яку цьогоріч присвятили українським дітям, які найбільше потребують допомоги під час російської війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Латвії. 

За повідомленням, щороку в грудні латвійський Парламент оголошує про різдвяну благодійну акцію, даруючи святкові подарунки дітям, які особливо потребують допомоги. Цього року, Спікер Саейми Едвардс Смілтенс закликав допомогти українським дітям з регіонів України, що найбільше постраждали від російської агресії.

«У рамках проведення цієї благодійної акції, депутати та працівники Парламенту Латвії, у співпраці з Посольством України в Латвії, протягом трьох тижнів збирали гуманітарну допомогу (зимовий одяг та взуття, іграшки, канцелярські приладдя, книги, солодощі, тощо) для Удайцівського навчально-реабілітаційного центру Чернігівської області, де перебувають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які потребують соціальної допомоги. У закладі здобувають освіту діти з особливими освітніми потребами», – йдеться в дописі.

Зауважується, що адресат доставки гуманітарної допомоги, зібраної латвійським Парламентом, було обрано з урахуванням того, що на міждержавному рівні визначено, що Латвія допомагатиме у післявоєнній відбудові та відновленні Чернігівського регіону України, та згідно з пропозиціями Чернігівської ОВА.

«Під час завершення благодійної акції для допомоги українським дітям, у дворі Сейму Латвії традиційно відбулася різдвяна творча майстерня, де спікер Сейму Едвардс Смілтенс, депутати, а також працівники Парламенту Латвії мали змогу розмалювати різдвяні пряники та виготовити вітальні листівки та подарунки, які, разом із зібраною гуманітарною допомогою, будуть доставлені до України», – повідомили у диппредставництві.

У заході також взяв участь радник Посольства України в Латвії Юрій Захарчук. Також були присутні діти з Ризької Української середньої школи, які приєдналися до оформлення різдвяного печива та виконала українські пісні.

Посольство висловило щиру подяку Латвії, латвійському Парламенту, латвійському народу за підтримку та допомогу України під час військової агресії з боку росії.

Нагадаємо, з Риги до Івано-Франківської області відправили гуманітарний конвой Конфедерації українців Латвії «Віче», який буде розподілено по військових частинах ЗСУ та державних закладів, що потребують допомоги.й.

Фото: Посольство України в Латвії, Latvijas Republikas Saeima

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-