З Латвії відправили гумконвой в Україну – в Івано-Франківську область

З Латвії відправили гумконвой в Україну – в Івано-Франківську область

Укрінформ
На тижні з Риги до Івано-Франківської області відправили гуманітарний конвой Конфедерації українців Латвії «Віче», який буде розподілено по військових частинах ЗСУ та державних закладів, що потребують допомоги.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук посла України в Ризі Олександра Міщенка.

Уточнюється, що цього разу Конфедерація «Віче» придбала та передає для підрозділу Національної гвардії України позашляховик Hyundai. Він, а також два мікроавтобуси Конфедерації пішли, завантажені гуманітарною допомогою. Це 14 генераторів різної потужності, їжа із саморозігрівом та м’ясні консерви, газові горілки, зимова військова форма, термобілизна, каримати та спальні мішки, спорядження для облаштування бліндажів, окопні свічки та парафін, засоби гігієни.

Читайте також: Делегація МЗС Латвії відвідала Чернігівщину - говорили про відновлення області

Посол Міщенко висловив вдячність за формування гумконвою волонтерам міста Єлгава, зокрема Латвійській церкві Адвентистів сьомого дня, братам Еріку й Андрейсу Цімерманісам, Юрісу Стродсу й українським жінкам (які тимчасово перебувають в Єлгаві внаслідок збройної російської агресії), а також керівнику Вентспілського українського культурного товариства «Кобзар» Марії Антоновій.

Окрема подяка висловлена члену правління «Віче» Богдану Тимківу та волонтерам організації Гірту Хотинцю і Роману Ліскевічсу - за забезпечення транспортування гумвантажів в Україну на майже безперервній основі.

Як повідомлялося раніше, у вівторок з Риги до Києва було відправлено 49 генераторів та 100 теплових гармат. Відправлення стало частиною партії допомоги загальною вартістю 200 тис. євро, що проходить під гаслом «Світла і тепла від Риги Києву!». Це підтримка міста-побратима Києва, яка реалізується Ризькою міською думою разом з благодійним фондом Ziedot.lv.

Фото: Олександр Міщенко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-