У Португалії українці провела мітинг проти прихильників російського фашизму

У Португалії українці провела мітинг проти прихильників російського фашизму

Фото
Укрінформ
Українська громада в Португалії та українські переселенці провели акцію протесту проти прихильників російського фашизму, які організували у Лісабоні конференцію «Донбас 2014-22. Свідки».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Організатори й учасники конференції вже давно відомі українській громаді своєю пропутінською риторикою. Для прикладу, один з активних організаторів цього шабашу, Alexandre Guerreiro, був свого часу вигнаний з юридичного факультету Лісабонського університету (де викладав) за свою екстремістську і пропагандистську діяльність в користь путінського режиму. Інший учасник, журналіст з Боснії-Герцоговини, Igor Damjanovich веде репортажі з окупованого Донбасу і вже мав проблеми з правоохоронними органами Боснії-Герцоговини за свою терористичну діяльність», – розповів він.

Зі свого боку, за словами Садохи, посольство України в Португалії напередодні зверталося до влади міста із заявою про недопущення проведення заходів, що пропагують російську агресію проти України, але приміщення, де проводився захід належить до громадської асоціації «Casa do Alentejo» і, на жаль, зараз в Португалії, ще немає законодавчих підстав забороняти політичні зібрання на підтримку росії, хоча Спілка українців у Португалії вже не раз зверталася до Португальського парламенту з петицією визнати росію – державою терористом.

Однак, зауважив він, частина членів громадської організації «Casa do Alentejo» після заяви посольства покинули цю організацію в знак протесту проти підтримки її керівництва російського фашизму.

«Сама акція українців пройшла без інцидентів, але з боку учасників конференції лунали ксенофобські вигуки до протестувальників, що ще раз доводить агресію прихильників російського імперіалізму», – додав Садоха.

Як повідомляв Укрінформ, Спілка українців у Португалії звернулася до Португальського парламенту з закликом визнати росію державою-спонсором тероризму та вжити заходів для запобігання подальшим нападам на Україну.

Фото: Павло Садоха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-