В Австрії відкрилася українська виставка

В Австрії відкрилася українська виставка "Сила життя"

Фото
Укрінформ
У ратуші австрійського Граца відкрилася виставка малюнків українських дітей та жінок, які знайшли притулок у місті після виїзду з Батьківщини через війну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці української культурної спілки в Граці "Рідна домівка".

"9 грудня в Jugendgalerie відкрилася наша перша художня виставка "Сила життя. Те, що почалося як спонтанна ідея наприкінці квітня, переросло у творчий проєкт із понад 30 учасниками. Діти та жінки, які змушені були залишити свої домівки через війну росії, мають змогу відволіктися від щоденних турбот S висловити свої емоції та думки на папері", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У столиці Австрії діаспора провела благодійний ярмарок на підтримку України

Участь у відкритті виставки, яка триватиме до 27 січня 2023 року, взяла, зокрема, і мер Граца Ельке Кар.

"Сила життя" – таку назву має виставка фантастичних малюнків українських дітей та молоді, яка відкрилася сьогодні в Ратуші. Діти разом з матерями втекли до Граца, рятуючись від війни. Наш обов'язок, щоб вони були тут у надійних руках", - написала вона у Фейсбуці.

Виставка, яка стала можливою завдяки офісу культурного посередництва Штирії, була ініційована українською культурною спілкою "Рідна домівка". У квітні 2022 року спілкою було розпочато проєкт художньої студії, який розвивали художниці з України для дітей та жінок, вимушених тимчасово залишити свої домівки в Україні. З допомогою малювання діти та дорослі отримали можливість висловити свої переживання та емоції на папері та краще їх пережити.

Читайте також: У Відні провели захід «Українською мовою смачніше»

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Відні відкрилася виставка дитячих малюнків "Мамо, я не хочу війни!". На виставці поєднано історичні малюнки польських дітей з 1946 року, які зображують їхній досвід під час Другої світової війни 1939-1945 років, із сучасними малюнками українських дітей з 2022 року, зробленими у ході війни рф проти України.

Фото: Ukrainischer Kulturverein in Graz / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-