Українці, що працюють в Польщі та Німеччині, планують залишитися там надовше

Українці, що працюють в Польщі та Німеччині, планують залишитися там надовше

Укрінформ
Майже половина утікачів від війни в Україні, які працюють у Німеччині та Польщі, мають намір залишитися в цій країні довше, а саме - щонайменше на рік після закінчення війни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дослідженні «Біженці з України – професійна активізація в Польщі та Німеччині», проведеного Міграційною платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Як зазначається, лише кожний четвертий утікач від війни хоче якнайшвидше повернутися в Україну.

На думку авторів дослідження, високий відсоток респондентів, які бажають продовжити своє перебування в країнах ЄС, може бути пов’язаний з тим, що вони обрали Польщу та Німеччину як країни, де є можливість знайти стабільну роботу.

Читайте також: Українці й надалі обирають Польщу як основний напрямок міграції – компанія EWL

Утікачі від війни з України, які хочуть працювати в ЄС, є освіченими, вивчають мови та мають високу професійну кваліфікацію. Більш ніж половина опитаних мають вищу та незакінчену вищу освіту, а майже кожен п'ятий декларує досвід роботи за кордоном, отриманий до початку повномасштабного вторгнення.

Близько 20% респондентів в обох країнах визнають, що підвищують свою професійну кваліфікацію через курси та навчання, а понад 40% респондентів заявляють про готовність підвищувати рівень своїх навичок у майбутньому. На думку авторів дослідження, це свідчить про високий професійний потенціал утікачів від війни в Україні, які готові скористатися різними формами професійного розвитку.

“Ми маємо справу з амбітними людьми, які прагнуть працювати в кращих умовах, які хочуть взяти справу у свої руки, але їм потрібні правильні інструменти та навчання, щоб допомогти їм у цьому”, - підкреслила з цього приводу директорка з міжнародного розвитку Міграційної платформи EWL Міхаліна Селєвіч.

Нагадаємо, в Польщі перебуває приблизно 3,5 млн громадян України, з який до 1,3 млн прибули після початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну. У Польщі за спрощеною процедурою, станом на початок листопада, працювали близько 650 тис. громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-