путін заявив, що війна в Україні - «тривалий процес»

путін заявив, що війна в Україні - «тривалий процес»

Укрінформ
президент рф володимир путін заявив, що з 300 тисяч мобілізованих половина перебувають у військовій зоні і що російська агресія в Україні може стати тривалим процесом.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час зустрічі з членами Ради з прав людини, повідомляє Інтерфакс.

За словами путіна, з 300 тис. мобілізованих 150 тис. перебувають у зоні «проведення спеціальної військової операції», з них 77 тис. - безпосередньо в бойових підрозділах, решта виконує функції військ територіальної оборони.

«Половина з усіх мобілізованих громадян не перебувають в угрупованні (яке на фронті – ред.) взагалі, вони досі на полігонах та в навчальних центрах міністерства оборони, де проходять додаткову підготовку… це так званий бойовий резерв», - сказав путін.

Читайте також: путін прагне відновлення свого впливу в регіоні та не хоче миру - Держдеп

За його словами, з цих причин «розмови про якісь додаткові мобілізаційні заходи просто не мають сенсу», такої потреби нібито немає.

«Щодо тривалого процесу результатів “СВО”, то, звичайно, це тривалий процес може бути. Але потім ви згадали про те, що з'явилися нові (окуповані – ред.) території. Це такий вагомий результат для росії, це серйозне питання», - сказав путін.

Читайте також: путін підписав бюджет рф – третину видатків спрямують на війну

Сьогодні відбувається зустріч путіна з членами Ради з прав людини при президенті рф, яка транслюється російськими ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-