СКУ висловив обурення через появу Орбана у шарфі з мапою «Великої Угорщини»

СКУ висловив обурення через появу Орбана у шарфі з мапою «Великої Угорщини»

Укрінформ
Світовий конгрес українців висловив глибоке обурення інцидентом за участі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який з’явився на футбольний матч у шарфі із зображенням так званої «Великої Угорщини», та вимагає від нього публічних вибачень за пропаганду імперіалістичних і провокативних символів. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Також Конгрес закликає інституції Європейського Союзу публічно засудити вчинок Орбана та застосувати належні заходи у відповідь на такі дії. 

«Популяризувати територіальну експансію Угорщини – це обурливо, цинічно та безвідповідально. І це у той час, коли росія вчинила військове вторгнення в Україну, нищить її та вчиняє геноцид. Це ще один небезпечний вчинок прем’єр-міністра Орбана у стилі його проросійських заяв та рішень, які однозначно порушують засадничі принципи та право Європейського Союзу. Він продовжує підривати стабільність, безпеку та єдність Європи. У відповідь ЄС має вжити каральних заходів – зокрема, обрізати фінансування Угорщини та позбавити її права голосу в ЄС», – заявив президент СКУ Павло Грод. 

У СКУ додали, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну прем’єр-міністр Угорщини та його уряд послідовно виступали проти постачання озброєння в Україну, регулярно відвідують москву з офіційними візитами, ретранслюють російські антиукраїнські та антизахідні наративи, намагаються підірвати санкційну політику ЄС щодо росії, а також послідовно намагаються блокувати пакети допомоги для України від Європейського Союзу. 

Зауважимо, що так звана «Великої Угорщини» охоплює території, що нині належать Австрії, Словаччині, Румунії, Хорватії, Сербії та Україні.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 21 листопада прийшов на футбольний матч між збірними Угорщини та Греції в Будапешті з шарфом, на якому зображена карта так званої «Великої Угорщини» з частинами сусідніх держав у її складі, включаючи території сучасних Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, Словенії, Сербії та України.

Міністерство закордонних справ України заявило, що «пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин». До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Орбана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-