Діаспора провела конференцію «Українці в Румунії. Історія, сучасність і перспектива»

Діаспора провела конференцію «Українці в Румунії. Історія, сучасність і перспектива»

Фото
Укрінформ
В осередку Бухарестської філії Союзу українців Румунії відбулася IV-та міжнародна конференція «Українці в Румунії. Історія, сучасність і перспектива», організована комісією з питань культури СУР.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці події СУР.

За повідомленням, понад 100 осіб взяли участь у двох секціях конференції: «Література і культура» та «Міжкультурний діалог», з яких 48 виступили з доповідями, пов’язаними з культурою, літературою та історією українців Румунії, котрі будуть видані у збірнику.

Окрім представників Бухарестського університету, Клузького університету імені Бабеша-Бойяї, Спілки письменників Румунії, Спілки професійних журналістів Румунії, Сату-Марського повітового музею, у конференції також взяли участь представники Ужгородського національного університету, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Львівського національного університету імені Івана Франка та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також представники Спілки письменників Республіки Молдови та Карпатської платформи у Братиславі (Словаччина).

У рамках заходу відбулись презентації книг, фотовиставки та музичні та поетичні виступи.

Нагадаємо, СУР організував до Дня української мови, що з 2018 року офіційно святкується в Румунії, масштабну міжнародну конференцію за участі гостей з семи країн: Бельгії, Канади, Чехії, Румунії, Словаччини, України й Угорщини.

Фото: Союзу українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-