У Вашингтоні розпочали низку заходів зі вшанування 90-х роковин Голодомору

У Вашингтоні розпочали низку заходів зі вшанування 90-х роковин Голодомору

Фото
Укрінформ
В Українському домі у Вашингтоні відкриттям виставки «Історія створення Меморіалу Голодомору-Геноциду 1932-1933 років» українська громада та друзі України розпочали низку заходів зі вшанування у США 90-х роковин Голодомору-геноциду українського народу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

«Злочини путінського режиму сьогодні та сталінського терору в Україні 30-х років мають ту саму ціль – знищення українського народу. Але цього разу Україна переможе! Бо цього разу на відміну від 20 сторіччя ми не просто беззахисні мирні хлібороби. Ми є добре озброєними об’єднаними однією метою хліборобами, які мають підтримку цивілізованого світу», – написала вона.

Пані посол зауважила, що меморіал авторства талановитої Larysa Kurylas є постійним нагадуванням про ціну, яку українці заплатили за право на існування, символом нескореності нації.

Маркарова висловила вдячність українській громаді та всім благодійникам, які пожертвували кошти у сумі 13 тис.  дол. проведення реставраційних робіт Меморіалу, які будуть здійснені цього року.

«Разом продовжуємо роботу із міжнародного визнання Голодомору 1932-33 років в Україні актом геноциду українського народу», – додала вона та запросила всіх відвідати унікальну виставку в UkraineHouse.

Нагадаємо, Український конгресовий комітет Америки (УККА) організував у місті Вестбері, що на Лонг-Айленді, вшанування пам’яті мільйонів жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-