Українці долучилися до осіннього фестивалю в японському місті Комае

Українці долучилися до осіннього фестивалю в японському місті Комае

Фото
Укрінформ
Українці в Японії представили Україну та українську культуру на місцевому фестивалі міста Комае, що в префектурі Токіо.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила спільнота «Українці в Японії НПО «Краяни».

НПО «Краяни» були серед почесних гостей фестивалю, взявши участь у місцевому параді у вишиванках, представляючи тент з українськими сувенірами та їжею, знайомлячи японців з українською культурою та традиціями.

«Наші талановиті діти з української недільної школи «Джерельце» та вчителі надихнули усіх красою українських пісень та танців, евакуйовані українці, серед яких Сніжана та її донька Таїсія, зачарували своїм чудовим співом та грою на скрипці. Слід відзначити і нашого неперевершеного ведучого багатьох наших заходів, Igor Yevtushuk, який своїми промовистими речами завжди достукається до кожного серця», – йдеться і дописі.

Зауважується, що особливими гостями фестивалю стали відома українська тенісистка Марта Костюк, яка напередодні перемогла на Billie Jean King Cup Japan VS Ukraine сильних японських суперниць Misaki Doi та Uchijima та не менш відома українка – психологиня, науковий діяч, авторка дитячих книжок, пані Людмила Гридковець.

«І знову місто Комае замайоріло жовто-блакитними кольорами, і знову тут лунали «Ой у лузі червона калина» та «Слава Україні – Героям слава». Місцеві жителі проявляли максимальну підтримку Україні, виходячи на вулиці, визираючи з вікон та балконів будинків, аплодуючи стоячи та вигукуючи слова підтримки «Україно, вперед!», – розповіли «Краяни».

Крім того, неабиякий попит серед японців мали українські сувеніри, що всі вторговані кошти від продажу яких підуть на гуманітарну допомогу Україні та постраждалим від війни українцям. 

Також «Краяни» розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Комае був першим містом, який навесні 2022 року організував великий фестиваль «Відчуй Україну», спрямований на підтримку України.

Нагадаємо, музиканти й артисти балету з України спільно з японськими виконавцями дали концерт у місті Йокогама, який зібрав близько 500 глядачів.

Фото: Українці в Японії «Краяни» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-