У Нідерландах стартувала серія благодійних концертів на підтримку України

У Нідерландах стартувала серія благодійних концертів на підтримку України

Фото
Укрінформ
У Нідерландах почалася серія благодійних концертів на підтримку України під назвою SlavaSundays, зібрані кошти з яких підуть на допомогу Україні у зимовий період та на відновлення зруйнованої росією інфраструктури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Перший концерт відбувся у неділю, 6 листопада, в Гаазі. Глядачі мали змогу насолодитися виступами видатного українського піаніста Бориса Федорова, лауреата багатьох міжнародних конкурсів Ніколаса Сантанжело Шварца, який проявив себе, як один з кращих контрабасистів на міжнародній концертній сцені, а також грою талановитої дев’ятирічної піаністки українки Юліани Без’язичної. Відкривав захід посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

Читайте також: У Нідерландах вже знайшли собі роботу понад 80% українських біженців

Після Гааги концерти відбудуться в Амстердамі та Роттердамі. Усі зібрані кошти від цих благодійних концертів підуть на проєкт «Зима наближається». Дана ініціатива спрямована на надання негайної підтримки містам і селам на нещодавно деокупованих територіях України.

Організаторами концертів є доброчинний фонд Orphans Feeding Foundation. Ця громадська організація працює в Україні з лютого, надає гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів, їжі чи одягу прифронтовим регіонам. І сьогодні, 7 листопада 2022, співзасновник доброчинного фонду Orphans Feeding Foundation Маріам Ламберт, знову вирушила в Україну.

«Я перебуваю в Україні більше ніж в Нідерландах. Ми надаємо гуманітарну допомогу. Також ми маємо музику, ми маємо свободу, щоб розповідати про те, що відбувається (В Україні – ред.) і музика це один з гарних способів донести інформацію. Я знову лечу в Польщу, а звідти їду в Київ, де маю кілька зустрічей, а після того, що є найважливішим, доправлятиму найнеобхідніші речі, щоб допомогти Україні пережити зиму. Ми доправимо допомогу на деокуповані території, зокрема, Запорізька, Херсонська, Харківська та Донецька області», – розповіла в коментарі Укрінформу Ламберт.

Читайте також: У Нідерландах відбулися акції подяки захисникам України

Під час прем’єри в Гаазі SlavaSundays у залі неочікувано згасло світло. Ламберт наголосила, що це не випадково, а щоб кожен присутній міг хоча б трошки уявити, в яких умовах через російську агресію доводиться жити українцям. А ще підкреслила, що, крім світла, українці мають проблеми з опаленням та водою, а українські міста постійно атакують. Вона закликала допомагати Україні хто чим може, особливо зараз, коли наближається зима.

«Страх – це те, що росія хоче, щоб ми мали, тож ми маємо продовжувати підтримувати українців, які захищають свою країну», – наголосила Ламберт.

Читайте також: У Нідерландах створили новий український культурний осередок

Зауважимо, що нідерландський фонд Orphans Feeding Foundation працює в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії. Його представники створили велику мережу матеріально-технічного забезпечення, щоб мати змогу надавати гуманітарну допомогу на місцях.

Фонд доставив понад 7 тонн продуктів харчування та 52 тонни ліків (включаючи дуже необхідними ліками проти раку). Ще 20 тонн одягу, вакцин проти грипу та медичних аптечок мають прибути в Україну вже цього тижня.

Варто зазначити, що фонд також отримав нагороду «За заслуги перед Українським народом».

Нагадаємо, директорка Нідерландського фонду у справах біженців Тінеке Селен заявила, що Нідерланди підтримуватимуть Україну всім, чим зможуть.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-