Парамедики поліції Донеччини отримали нове обладнання від Світового конгресу українців

Парамедики поліції Донеччини отримали нове обладнання від Світового конгресу українців

Фото, відео
Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) передав для потреб парамедиків поліції Донецької області, що несуть службу на лінії фронту та в деокупованих містах, п’ять тактичних рюкзаків з усім необхідним для порятунку життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Поліція Донецької області.

«Дякуємо Світовому Конгресу Українців за підтримку та гуманітарну допомогу. Отримані засоби тактичної медицини парамедики застосовуватимуть для порятунку людей у найбільш обстрілюваних районах, а також деокупованих Святогірську та Лимані», – зазначив Олександр Савенко, начальник тренінгового центру поліції Донеччини, де готують парамедиків.

У поліції зауважили, що правоохоронці-парамедики рятують поранених на місцях російських обстрілів, беруть участь в евакуації хворих і маломобільних людей. Також поліцейські надають першу допомогу мешканцям у населених пунктах, де через активні бойові дії не працюють медичні установи. І хоча поліція забезпечена всіма необхідними медзасобами, вони швидко витрачаються.

«Нові тактичні рюкзаки укомплектовані сучасними кровоспинними турнікетами, перев’язувальними матеріалами, приладдям для штучної вентиляції легень, допомоги при пневмотораксі, переломах тощо. Все це дасть змогу швидко повернути людину до життя в умовах бойових дій. Такі медичні набори використовують парамедики по всьому світу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців зібрав через платформу Unite With Ukraine для «Армії Дронів» пожертви від світового українства та друзів України на суму 600 тис. дол., що становить понад 25 млн грн.

Фото: dn.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-