У Нідерландах відбудуться благодійні концерти на підтримку України

У Нідерландах відбудуться благодійні концерти на підтримку України

Укрінформ
У Нідерландах відбудеться серія благодійних концертів під назвою SlavaSundays, щоб допомогти Україні перезимувати та відновити зруйновану росією інфраструктуру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, перший концерт відбудеться 6 листопада 2022, в Гаазі.

Зокрема, вже цієї неділі виступатиме видатний український піаніст Борис Федоров, а також лауреат багатьох міжнародних конкурсів Ніколас Сантанжело Шварц який проявив себе, як один з кращих контрабасистів на міжнародній концертній сцені. Вони гратимуть різні твори відомих українських композиторів.

Один з організаторів, співзасновник доброчинного фонду Orphans Feeding Foundation Семюел Ламберт розповів у коментарі Укрінформу, що його громадська організація працює в Україні з лютого, надає гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів, їжі чи одягу прифронтовим регіонам.

«З останніми атаками на енергетичну інфраструктуру зимові місяці можуть бути дуже важкими для українців. Тому ми створили нову ініціативу «Зима наближається», щоб допомогти населенню підготуватися до холодних місяців. Звичайно, для цього потрібні кошти. Тож ми вирішили зв’язатися з музикантами, щоб організувати цю серію заходів, пов’язаних із класичною музикою у виконанні всесвітньо відомих артистів з України та тими, хто активно підтримує Україну», – сказав він.

Читайте також: Нідерланди на знак підтримки відправляють в Україну 120 тисяч тюльпанів

За словами Ламберта, всі зібрані кошти від цих благодійних концертів підуть на проєкт «Зима наближається». Ця ініціатива спрямована на надання негайної підтримки містам і селам на нещодавно деокупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської, Харківської та Донецької областей, зокрема.

«Наші бригади на місцях постійно оцінюють ситуацію та надають підтримку місцевому населенню, багато з яких місяцями не мають світла та газу. Кошти, зібрані під час цих концертів, допоможуть нам придбати та привезти зимовий одяг, ліки, генератори, їжу... і на відновлення центрів для біженців і сиротинців», – розповів співзасновник доброчинного фонду.

Читайте також: У Нідерландах відбулися акції подяки захисникам України

Він також зазначив, що назва SlavaSundays походить від ідеї проводити заходи неділями, щоб дати якомога більшій кількості людей можливість побачити та почути артистів наживо.

«А також ми хотіли відзначити сильний дух українців посиланням на могутні слова Слава Україні, що узагальнює та підкреслює цю дивовижну стійкість. Звичайно, 100% зібраних коштів підуть на нашу майбутню місію «Зима наближається», що дозволить нам придбати більше ковдр, зимового одягу чи генераторів, які так потрібні», – розповів Ламберт.

Вартість квитка стартує від 50 євро, але організатори залишили ціну відкритою, щоб за бажанням люди могли пожертвувати скільки вважають за потрібне.

Після Гааги концерти відбудуться в Амстердамі та Роттердамі.

«Також ми вже маємо пропозиції у Німеччині, Франції, Бельгії та Австрії», – зазначив Ламберт.

Нідерландський фонд Orphans Feeding Foundation від початку повномасштабного вторгнення росії працюють в Україні. Створили велику мережу матеріально-технічного забезпечення, щоб мати змогу надавати гуманітарну допомогу на місцях.

Читайте також: У Нідерландах створили новий український культурний осередок

«Ми доправляємо продукти, одяг, ліки) особисто, гарантуючи нашим донорам, що їхні пожертви безпосередньо допомагають людям, які цього потребують. Наразі ми доставили понад 7 тонн продуктів харчування та 52 тонни ліків (включаючи дуже необхідні ліки проти раку). Ще 20 тонн одягу, вакцин проти грипу та медичних аптечок прибудуть в Україну вже наступного тижня. Щоб якомога точніше визначити потреби, ми співпрацюємо з понад 60 лікарень та онкологічних центрів і постійно спілкуємося з пацієнтами, громадами в різних регіонах України. Маю сказати, що нічого з цього не було б можливим без постійної підтримки Посольства України в Нідерландах та української влади», – каже він.

Варто зазначити, що фонд також отримав нагороду  «За заслуги перед Українським народом».

«Є ще багато роботи попереду, багато людей, які потребують допомоги, тож ми будемо продовжувати», – наголосив Ламберт.

Нагадаємо, директорка Нідерландського фонду у справах біженців Тінеке Селен заявила, що Нідерланди підтримуватимуть Україну всім, чим зможуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-