У Британії випустили книгу про українську культурну спадщину

У Британії випустили книгу про українську культурну спадщину

Фото
Укрінформ
Британське видавництво Thames & Hudson випустило англомовну книгу «Скарби України: культурна спадщина народу» (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage). 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті видавництва.

За повідомленням, демонструючи понад сотню об’єктів і будівель – від візантійських ікон і дерев’яних церков до золотокупольних соборів, народного мистецтва й авангардних шедеврів – «Скарби України» розповідають про багате мистецтво та спадщину країни, яка зараз зазнає руйнування та спустошення.

Про значення творів мистецтва розповідають відомі художники, куратори та критики, розкриваючи складну історію нації та її вплив на сьогодення.

«Від розвитку давніх культур, таких як Трипілля та Скіфія, до ранніх держав, таких як Київська Русь і козацька Гетьманщина, до світанку модернізму та вражаючих сучасних картин і політичних творів мистецтва, які створюються сьогодні, «Скарби України» нагадують нам, що мистецтво та пам’ятники є потужними джерелами колективної пам'яті та ідентичності », – йдеться в описі.

Також у видавництві повідомили, що всі отримані кошти з продажу книги будуть передані в Український ПЕН для допомоги українським авторам і підтримки музеїв в Україні.

Нагадаємо, у передмісті Лондона – містечку Твікенгем – провели благодійний фестиваль до Дня незалежності України, зібрані кошти з якого будуть передані на потреби Збройних сил України.

Фото: thamesandhudson.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-