На площі Лесі Українки у Мадриді урочисто підняли український прапор

На площі Лесі Українки у Мадриді урочисто підняли український прапор

Фото
Укрінформ
На площі Лесі Українки біля Посольства України в Мадриді за участі діаспори відбулася церемонія підняття прапора України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Іспанії.

За повідомленням, площу Лесі України було повністю реконструйовано та встановлено флагшток заввишки 5 метрів до 250 днів від початку героїчного протистояння України російському вторгненню за рішенням мера міста Мадрид Хосе Луїса Мартінеса Альмейди.

У своєму виступі посол України Сергій Погорельцев подякував мерії міста й особисто меру за допомогу, яка надається з перших днів повномасштабної війни українцям, які вимушені були тимчасово залишити свої домівки, а також за гуманітарну допомоги, яка направляється в Україну.

«Дуже символічно, що саме сьогодні, коли Україна 250 днів протистоїть російській повномасштабній агресії, ми підіймаємо прапор нашої країни, як символ свободи, незламності та боротьби за незалежність», – зазначив пан посол.

«Мадрид надавав і продовжуватиме надавати всю необхідну підтримку українцям, які сьогодні проживають в місті, та необхідну гуманітарну допомогу, стільки, скільки буде необхідно, до повної перемоги України над ворогом», – наголосив мер міста Хосе Луїс Мартінес Альмейда.

Віцемер Бегонья Віласіс, своєю чергою, підкреслила, що Україна сьогодні бореться не лише за свою свободу, вона воює за незалежність всієї Європи, її цінності, права та свободи.

У церемонії підняття прапора взяли також участь, представники мерії, громадських кіл, української діаспори та провідних ЗМІ Іспанії. Вероніка Слюзалек та дитячий гурт «Передзвін» виконали Державний Гімн України та кілька українських пісень.

Як повідомляв Укрінформ, численна українська громада, мадридці та гості іспанської столиці провели у центрі Мадрида мітинг та урочисту ходу.

Фото: Embajada de Ucrania en el Reino de España / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-