Відбулася щорічна проща українців до французького Лурда

Відбулася щорічна проща українців до французького Лурда

Фото
Укрінформ
Українці з’їхалися на щорічну прощу до французького міста Лурд, цьогоріч прочани прибули з Італії, Іспанії, Франція, Греції, Бельгії, Швейцарії, Великобританії, США та України.  

Як передає Укрінформ, про це повідомила Єпархія святого Володимира Великого у Парижі для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії. 

Проща, яка тривала три дні, розпочалася з прибуття груп звідусіль. Велика частина тих, хто приїхав, приходили до українського храму помолитися святу Літургію разом зі священниками, що їх супроводжували.

Також охочі мали змогу помолитися спільно Вечірню та Молебень до Пресвятої Богородиці, богослужіння, які очолив адміністратор єпархії святого Володимира Великого владика Гліб Лончина.

Крім того, всі прочани були запрошені до участі у процесії вервиці у Санктуарії. Українці обслуговували процесію вповні – чоловіки несли статую Богоматері, жінки супроводжували процесію з ліхтарями. Вкінці молитви владика Гліб уділив благословення на всіх присутніх.

По вервиці українські групи перед Базилікою також заспівали Гімн України та Духовний Гімн України.

Другий день прощі розпочався з Утрені у храмі Успіння Пресвятої Богородиці, після якої всі охочі до 12 години мали нагоду приступити до Таїни Сповіді в українській церкві, а з 13-тої години пообіді – в храмі Святої Вервиці. Також групи, що приїхали мали можливість помолитися Хресну Дорогу та відвідати купіль.

Також відбулася Божественна Літургія у храмі Святої Вервиці. На початку Богослужіння до українців звернувся з привітальним словом владика Жан-Марк Міка, новий єпископ Лурда номінований цієї весни. Владика побажав українцям доброї прощі та запевнив у єдності в молитві.

Після Літургії вже традиційно прочани зібралися перед базилікою Святої Вервиці на спільне фото. Така традиція існує з початку паломницької історії українців у Лурді. Подібні фотографії можна віднайти вже з 50-х років минулого століття.

Крім того, охочі прочани мали нагоду ще помолитися до Пресвятої Богородиці в українській церкві, а також, ще скориставшись нагодою, посповідатися.

Увечері українці знову чисельно взяли участь у процесії вервиці, взявши на себе значну частину обслуговування ходи.

На третій день завершальною подією прощі українців Західної Європи до Лурда 2022 стала вже традиційна вранішня недільна Божественна Літургія у гроті Обʼявлення Пресвятої Богородиці. Цьогоріч Богослужіння очолив апостольський адміністратор єпархії святого Володимира Великого в Парижі владика Гліб Лончина у співслужіння з більш ніж 20-ма священниками з країн Західної Європи.

Усі три дні перед прочанами виступав родинний гурт «Зерно» з Тернополя, який своїм співом супроводжував богослужіння та виконував псалми.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні під час паломництва до французького міста Лурд за Україну та її захисників помолилися представники Спілки української молоді Іспанії.

Фото: ugcc.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-