У Данії українська громада долучилися до акції культурної солідарності з Україною

У Данії українська громада долучилися до акції культурної солідарності з Україною

Фото
Укрінформ
Українська громада, посол України у Данії Михайло Видойник і влада міста Біркеред (муніципалітет Рудерсдал) долучилися до акції культурної солідарності з Україною «It’s Not Over».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Данії.

Зауважується, що дану ініціативу започатковано Міністерством закордонних справ України у співпраці з One Philosophy та проєктом WeAreUkraine.info.

Оскільки війна Росії має руйнівні наслідки і для культурної спадщини України, акція має на меті закликати міста світу підтримати нашу державу та українську культуру і проявити солідарність, закриваючи знакові пам’ятки культури, як це відбувається в Києві, Одесі, Львові та інших містах України, щоб врятувати їх від авіаударів російських окупантів.

«Пам’ятник данському єпископу Генріку Гернеру, який боровся за незалежність Данії, був символічно обгорнутий в кольори Державного Прапора України, і протягом місяця буде знаком солідарності данського народу з українцями», – йдеться в повідомленні.

З вітальним словом до присутніх звернулись Посол Михайло Видойник, мер м. Біркеред Енн Софі Орт та Голова комітету культури та дозвілля м. Біркеред Кнуд Скедборґ.

Нагадаємо, під час Kulturnatten («Культурної ночі») у Копенгагені Український дім у Данії презентував 3D-інсталяцію «Discover Ukraine: Bits Destroyed but Undefeated».

Фото: Embassy of Ukraine to the Kingdom of Denmark / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-