У Копенгагені презентували 3D-інсталяцію українських мозаїк

У Копенгагені презентували 3D-інсталяцію українських мозаїк

Фото, відео
Укрінформ
Під час Kulturnatten («Культурної ночі») у Копенгагені Український дім у Данії презентував 3D-інсталяцію «Discover Ukraine: Bits Destroyed but Undefeated».

Як передає Укрінформ, про це Український дім у Данії повідомив у Фейсбуці.

У рамках культурного заходу на стінах Данського військового музею було представлено 56 монументальних мозаїк, які активувалися рухом. Їх створили українські митці у 1960-1980-х роках у різних публічних просторах по всій Україні.

«Нинішня інсталяція Українського інституту та студії Rock'n'Light була створена у 2019 році як вшанування української мозаїчної традиції. Зараз вона є спробою переосмислення мозаїчного мистецтва з метою підвищення обізнаності про руйнування культурної спадщини та важливість її збереження», – йдеться в дописі.

Український дім у Данії подякував подякувати всім, хто зробив це можливим: Українському інституту, команді Данського військового музею (Krigsmuseet), Міністерству культури Данії, Посольству України в Королівстві Данія Фонду #Politiken та Carlsberg Group.

Особлива подяка висловлена всім волонтерам, які зробили цей захід можливим.

Як повідомляв Укрінформ, скульптор Микита Зігура до Дня Незалежності України створив на пшеничному полі в Данії 80-метрову тінь найбільшого літака у світі Ан-225, яку можна побачити з космосу.

Фото: Ukraine House in Denmark / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-