У Вільнюсі на підтримку ініціативи United24 запустили синьо-жовті тролейбуси

У Вільнюсі на підтримку ініціативи United24 запустили синьо-жовті тролейбуси

Фото
Укрінформ
У Вільнюсі започаткували проєкт на підтримку ініціативи Президента України Володимира Зеленського United24 – відтепер вулицями міста курсуватимуть синьо-жовті тролейбуси, що представлятимуть фандрейзингову платформу жителям і гостям литовської столиці.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, офіційний запуск "українських" тролейбусів у столиці Литви відбувся у п’ятницю.

Тролейбуси №№17 та 2 курсуватимуть центральними вулицями Вільнюса протягом року, заохочуючи жителів та гостей литовської столиці підтримати фандрейзингову платформу United24, започатковану Президентом України Володимиром Зеленським. Примітним є те, що їх водіями є українці, які знайшли притулок у цій країні, рятуючись від війни.

Проєкт у Вільнюсі став результатом співпраці українських волонтерів та дипломатів у Відні з міською владою, а також оператором громадського транспорту литовської столиці компанією "VVT".

В основу дизайну трамваю у Відні та тролейбусів у Вільнюсі закладено елементи графічних робіт видатного українського дизайнера Георгія Нарбута, творця перших українських банкнот та поштових марок. Також на тролейбусах у литовській столиці розміщено QR-код на платформу United24, чого не було зроблено на віденському трамваї через нейтральність Австрії.

Волонтери на чолі з дипломатами Віталієм Литвином та Олегом Вербовим зробили ставку на брендування громадського транспорту в європейських містах за унікальним дизайном, щоб в ефективний та нестандартний спосіб сприяти візуалізації України та залученню додаткової фінансової підтримки.

Нагадаємо, раніше у столиці Австрії з'явився трамвай з унікальним українським дизайном та QR-кодом рахунку підтримки українців.

Нагадаємо, Перша леді Литви Діана Науседене 14 жовтня, у День захисників і захисниць України, вшанувала подвиг українських героїв в Українському центрі у Вільнюсі.

Фото: Petro Beshta / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-