Мітинги на підтримку ЗСУ пройшли у найбільших містах Швеції

Мітинги на підтримку ЗСУ пройшли у найбільших містах Швеції

Фото
Укрінформ
У найбільших містах Швеції – Стокгольмі, Ґетеборзі, Лінчепінгу – пройшли мітинги до Дня захисника та захисниці України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України у Швеції.

«Ми вдячні нашим героям за мужність, за безстрашність, за героїзм, який вони демонструють щодня в обороні нашої держави. Вічна слава та пам’ять полеглим», – подякували у диппредставництві.

За повідомленням ініціативи Nordic Ukraine Forum, у Стокгольмі акція об’єднала понад 300 учасників. Спікерами виступили посол України у Швеції Андрій Плахотнюк, Посол Естонії у Швеції Toomas Lukk, члени шведського риксдагу Daniel Vencu Velasquez Castro (Socialdemokraterna) і Joar Forssell (Liberalerna) й інші.

«Ми дякуємо Швеції за велику підтримку. Дякуємо кожному, хто приходить на демонстрації, хто підтримує Україну. Ми віримо, що Україна переможе, а з нею і весь демократичний світ», – ідеться у дописі. 

Читайте також: Українські пластуни взяли участь у з’їзд скаутів у Швеції

Як повідомила організація Stand With Ukraine Gothenburg, у другому за величиною місті Швеції акція розпочалася на одній із центральних площ, з якої активісти вирушили вулицями міста з українськими прапорами та плакатами на підтримку українських воїнів, щоб привернути увагу громадян Швеції до війни, яка триває.

Акція продовжилась біля російського консульства, де активісти протестують кожного робочого дня з початку війни.

У рамках демонстрації виступили різні спікери. Активісти від імені ЗСУ провели перформанс – біля паркану консульства рф вивантажили чорні мішки із надписом: «ЗСУ: захищаємо Україну, фасуємо у пакети окупантів другої армії світу».

Українські діти зі школи «Віночок» виконали національний козацький танець та зіграли українських народних пісень, щоб показати багатство української культури. Представники місцевої ініціативи Fika med Ukraina вручили дипломи Stand with Ukraine Gothenburg, школі «Віночок» та українській громаді Гетеборга, щоб висловити подяку від Української асоціації карате за підтримку добровольчої армії Україні.

Читайте також: У Швеції виходить друком есе Оксани Забужко

Українська асоціація Östergötland, що провела маніфестацію у Лінчепінгу, подякувала місту, провінції Естерйотланд, усій Швеції та шведському народу за всю підтримку та допомогу Україні та українцям.

«Ми також дякуємо шведським неурядовим організаціям, таким як Blågula Bilen та OperationAid та волонтерам, які ризикують життям, щоб допомогти українцям в Україні під час війни. Просимо вас продовжувати підтримувати їх та підтримувати Україну», – йдеться в дописі. 

Як повідомляв Укрінформ, у Стокгольмі відбулося відзначення 31-ї річниці Незалежності України, програма якого складалася з кількох заходів.

Фото: Ukrainska Föreningen Östergötland, Stand With Ukraine Gothenburg, Nordic Ukraine Forum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-