Українська діаспора засудила заплановані проросійські демонстрації в Австралії

Українська діаспора засудила заплановані проросійські демонстрації в Австралії

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) засудив проросійські демонстрації, заплановані на 22 жовтня у різних містах Австралії та закликав членів української спільноти не організувати будь-які заходи на протидію проросійським демонстраціям та не агітувати до участі в них.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті СКУ.

За повідомленням, заклик проросійських активістів до участі в демонстрації базується на протесті проти постачання урядом Австралії мілітарної допомоги Україні та під гаслом «Матері проти війни». Організаторами цього протесту є проросійські сили, ймовірно, за участі професійних агітаторів.

Читайте також: Віцепрезидент СКУ звернувся до захисників і захисниць України

Наголошується, що ці демонстрації є безпідставними. Міжнародна спільнота закликає до миру. Мир буде тоді, коли всі російські війська покинуть всю українську територію включно з Кримом. Міжнародна спільнота засудила Росію як агресора та вимагає, щоб Росії припинила війну в Україні. Тому марші миру, які організують проросійські сили включно з агітаторами цього вікенду, є абсурдними та лицемірними.

У СУОА попередили, що під час проросійської демонстрації їхні активісти та агітатори можуть шукати привід для сутички та створити конфронтацію, та запропонували стейтовим українським Громадам звертатися до місцевої поліції з повідомленням, що будь-які санкціоновані українські публічні протести не відбуватимуться.

Як повідомляв Укрінформ, Союз українських організацій Австралії приєднався до глобального заклику для збору коштів на «Армію дронів», пожертвувавши $140 000 австралійських доларів на президентську кампанію United24 в рамках проєкту Світового конґресу українців «Єднаймося з Україною».

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-