В Іспанії відкрили виставку робіт Марії Примаченко та художника Никифора

В Іспанії відкрили виставку робіт Марії Примаченко та художника Никифора

Укрінформ
В іспанському місті Хетафе в рамках XV фестивалю «Getafe Negro, Мадридський фестиваль роману» відкрили виставку «Марія Примаченко та Никифор. Живописні всесвіти».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці Посольства України в Королівстві Іспанія. 

На виставці представлені репродукції 11 картин Марії Примаченко, які зберігалися в історико-краєзнавчому музеї в Іванкові на Київщині та були врятовані від пожежі місцевими жителями.

«Відвідувачі заходу мають змогу ознайомитися з роботами Марії Примаченко та художника Никифора (Криниця-Здруй), написаними в жанрі «наївного мистецтва». Виставка покликана продемонструвати тісний зв’язок між культурами українського і польського народів, стала черговим виявом солідарності Польщі з нашою країною на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року», – йдеться в повідомленні.

Виставку, яка діятиме до 30 жовтня 2022 року, відкрили Посол Польщі в Іспанії Анна Срока, Радник-посланник Посольства України в Іспанії Дмитро Матющенко та директор Національного Центру культури Польщі Рафаль Вісневський.

Презентація робіт організована за сприяння польського інституту в Мадриді, а також посольств України та Польщі в Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, в іспанському місті Алькоркон, що входить до автономної спільноти Мадрид, показали роботи українського художника Олега Шупляка. 

Фото: Embajada de Ucrania en el Reino de España / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-