Українські книжки з’явилися в одній з найпівнічніших бібліотек світу

Українські книжки з’явилися в одній з найпівнічніших бібліотек світу

Укрінформ
У бібліотеці міста Лонг'їр, що на архіпелазі Свальбард (Шпіцберген) на півночі Норвегії, відбулося урочисте відкриття «Української книжкової полички».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Норвегії.

За повідомленням, на відкритті були присутні представники МЗС Норвегії, мер міста Лонг'їр, директор бібліотеки, українці, які знайшли тут прихисток від російської агресії, норвежці, які цікавляться Україною та українською мовою й культурою, посли іноземних країн в Норвегії.

Учасники заходу, зокрема, обговорили можливості розширення проєкту та купівлю нових видань, промоцію української культури.

Проєкт «Українська книжкова поличка» ініційований Першою леді України Оленою Зеленською спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України, а також Українським інститутом книги.

«Зараз важливо, щоб усюди, де є українці, з’являлась і українська книга – як місточок між рідним домом і тимчасовим», – Перша леді України Олена Зеленська.

Нагадаємо, раніше цього року українські видання поповнили Національну норвезьку бібліотеку.

Як повідомляв Укрінформ, у норвезькій столиці Осло у рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської відбувся запуск україномовного аудіогіда на автобусному турі «Oslo Hop On-Hop Off buss».

Фото: Embassy of Ukraine in Norway / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-