У Празі віддали шану українським військовим, волонтерам, активістам і добровольцям

У Празі віддали шану українським військовим, волонтерам, активістам і добровольцям

Фото
Укрінформ
На Вацлавській площі у Празі кілька сотень українців і чеських друзів України зібралися, щоб віддати шану українським військовим та всім небайдужим волонтерам, активістам і добровольцям, які допомагають Україні чинити опір російському агресору.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чехії.

Під час заходу про свою діяльність розповіло кільканадцять з них, зокрема: hlas Ukrajiny, Prague Maidan BLOG, Українська Європейська Перспектива (Ukrajinsko Evropská Perspektiva), Evropské hodnoty / European Values, Prague Civil Society Centre, Kaputin!, Pulse of Europe - Czech Republic, Team4Ukraine / Команда Для України, We Must Act, Push To Leave, Українка в Чехії (TG), Ukrajinská iniciativa v ČR і Kroky Dobra.

Читайте також: Понад 120 тисяч біженців з України знайшли роботу в Чехії

Представникам всіх організацій та ініціатив, які підтримують Україну в її боротьбі з окупантами, подякував тимчасовий повірений Віталій Усатий.

Читайте також: Батальйони паперових танків, або Як навчаються українські школярі-біженці у Чехії

«Україну сьогодні підтримує весь світ. Це підтримка не лише на рівні офіційних урядів, а насамперед громадянських суспільств. Лише у Чехії на зброю для українських захисників пересічні чеські громадяни пожертвували 1 мільярд 338 мільйонів чеських крон. Захисники України надзвичайно цінують цю допомогу й віддячують за неї новими та новими звільненими від рашистського терору територіями», – сказав він.

Віталій Усатий також подякував активній українській громаді за кордоном, яка тримає надзвичайно важливий для України інформаційний фронт.

Нагадаємо, у Празі встановили скульптуру «Берегиня» авторства української мисткині Анни Надуди, яка виїхала зі своїм сином з Києва до Чехії наприкінці лютого, коли на її рідне місто полетіли перші російські ракети.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-