Волонтерка зі США отримала «Золотий Хрест» від Центру військового капеланства УГКЦ

Волонтерка зі США отримала «Золотий Хрест» від Центру військового капеланства УГКЦ

Фото
Укрінформ
Волонтерка-медик зі США Тетяна Буцєрка отримала від єпископа Степана Суса та настоятеля Гарнізонного храму Львова отця Тараса Михальчука найвищу почесну відзнаку Центру військового капеланства УГКЦ – «Золотий Хрест».

Як передає Укрінформ, про це повідомила Релігійно-інформаційна служба України.

«Щиро дякуємо, дорога пані Тетяно, за невтомне служіння для добра України. У вашій особі дякуємо усім вашим друзям у США, які підтримують Захисників України», – зазначив на своїй фейсбук-сторінці о. Тарас, який також є керівником Центру військового капеланства у Львові.

За його словами, пані Тетяна неодноразово збирала допомогу у США і передавала її Центру військового капеланства. За ці кошти було закуплено тактичні окуляри, інші необхідні речі. Зараз вона привезла до Львова зимовий одяг та взуття для військових, ще частину буде закуплено за зібрані нею пожертви.

Зауважується, що мета візитів в Україну Тетяни Буцєрки була не лише передати допомогу. Як розповіла пані Тетяна, вона приїздила насамперед як медик-волонтер.

«Це був мій третій приїзд в Україну. Я працюю з американською організацією MedGlobal, допомагаємо як лікарі та навчаємо українських лікарів. Так, під час минулого візиту ми працювали у Тернополі, навчали місцевих лікарів, насамперед молодих, користуватися сучасними портативними УЗД-апаратами. Загалом таке навчання було проведено для лікарів ще з Києва і Львова», – розповіла вона.

Тренінг у Тернополі
Тренінг у Тернополі

Як зазначив о. Тарас Михальчук, свого часу з пані Тетяною під час візиту до США познайомився владика Степан Сус, який тоді очолював Центр військового капеланства, і заохотив її до співпраці. Він зауважує, що вона вкладає насамперед власні кошти у допомогу і візити в Україну.

Додамо, що Тетяна Буцєрка є членом Спілки української молоді (СУМ) в Америці.

Як повідомляв Укрінформ, апостольський екзарх УГКЦ для українців Німеччини та Скандинавії владика Богдан Дзюрах освятив у Мюнхені автомобіль для потреб захисників України.

Фото: risu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-