МІОК запросив до участі в міжнародній конференції «Українська мова у світі»

МІОК запросив до участі в міжнародній конференції «Українська мова у світі»

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) запрошує взяти участь у VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова у світі», що відбудеться 4 листопада. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

«У час російсько-української війни мовне питання продовжує залишатися одним із ключових. Ми обороняємо не тільки територіальні кордони, а й наші культуру, мову, цінності», – зауважили в МІОК.

Під час заходу обговорюватиметься перелік тих питань:

  • Яке місце сьогодні посідає українська мова у світі та в Україні? 
  • Чи збільшиться запит на українську мову після перемоги України в російсько-українській війні? 
  • Як поширювати українську мову в Україні та у світі? 
  • Які методики для викладання української мови в іншомовних авдиторіях і класах найкраще застосовувати? 
  • Як працювати з вимушеними мігрантами? 

Також у межах VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Українська мова у світі» за участі відомих науковців і громадських діячів відбудеться панельна дискусія на тему «Українська мова як світова: реальна перспектива чи фантазія?». Також є можливість долучитися до роботи у «світових кафе»

Тож до участі у події, що розпочнеться у п'ятницю, 4 листопада, о 10:00, запрошуються науковці, викладачі та вчителі, громадські діячі, журналісти та всі охочі. Для цього потрібно зареєструватися за посиланням до 23 жовтня. 

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що українська мова як головна ознака української ідентичності, важливий державотвірний чинник української нації завжди була для російських імперців однією з перших цілей для знищення, ключовим об’єктом політики лінгвоциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-