Діаспора вимагала визнати росію терористичною державою в Анталії

Діаспора вимагала визнати росію терористичною державою в Анталії

Фото
Укрінформ
Українці в Туреччині провели в місті Анталья мітинг на підтримку України, на якому вимагали визнати росію державою-терористом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило ГО «Українська родина» в Анталії.

«Триває терористична повномасштабна війна путінського режиму проти нашої Батьківщини... і вже два дні Україна потерпає від масового ракетного терору. Ми, українці, зібралися на площі у центрі міста, щоб засудити дії рф стосовно нашої країни та нагадати світові про цю війну», – йдеться в дописі.

З імпровізованої сцени до учасників звернулися консул України в Анталії пан Емір Рустамов і Голова координаційної ради громади «Українське культурно-мистецьке об'єднання» Дмитро Бібік, а турецькою пресреліз Посольства України в Туреччині зачитав пан Hakan Derman.

Мітингувальників підтримали також очільники громад інших діаспор і небайдужі іноземці.

Як повідомляв Укрінформ, українська діаспора Самсуна, що на чорноморському узбережжі Туреччини, провела акцію протесту проти дій росії в Україні та закликали міжнародну спільноту визнати рф державою-терористом, покарати за воєнні злочини в Україні.

Також мітинг на підтримку України та українців, проти воєнних злочинів, які росія вчиняє в Україні, відбувся у центрі Стамбула.

Нагадаємо, зранку 10 жовтня росія здійснила масовані ракетні обстріли території України. 

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-