Діаспора провела у Румунії фестиваль «Дні українського театру»

Діаспора провела у Румунії фестиваль «Дні українського театру»

Укрінформ
Комітет Бухарестської філії Союзу українців Румунії (СУР) організував IV Міжнародний театральний фестиваль «Дні Українського Театру».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

За повідомленням, відкриття заходу відбулося в Театрі Румунських Драматургів п’єсою румунського драматурга українського походження Михайла Гафії Трайсти «ШеВалет» у постановці режисера Василя Томи, який зіграв роль слуги Каранфіла разом з Йоаном Гросу, актором театру Ноттара, котрий зіграв ролі братів Тома та Джорджа.

У СУР розповіли, що вистава «ШеВалет» була частиною репертуару Румунського театру драматургів, а з 15 жовтня буде представлена на сцені Бухарестського театру комедії. Хоча п’єса здається комедією, за нею стоїть драма двох братів, племінників української аристократики, що проживала на березі Тиси, які не можуть поділити успадковане від бабусі майно.

Читайте також: У Румунії провели концерт української релігійної музики

На другий день фестивалю в осередку Бухарестської філії СУР відбулося літературне читання віршованої п'єси Лесі Українки «Лісова пісня» у перекладі Михайла Гафії Трайсти та постановці режисерки Магдалени Беческу й актора Штефана Апостола. Відбулася також виставка живопису «Запрошення на вернісаж» режисера та актора Василя Томи, члена Союзу українців Румунії.

«Третього дня відбувся круглий стіл на тему «Історія українського театру», на якому виступили режисери та актори Магдалена Беческу та Васіле Тома, поет Тудор Чоботару та драматург Михайло Гафія Трайста. Крім цього присутні мали нагоду подивитись виставу «Украдене щастя» Івана Франка», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Діаспора долучилася до фестивалю етнічних меншин у Румунії

У СУР додали, що наприкінці заходу голова Бухарестської філії СУР Михайло Трайста від імені голови Союзу українців Румунії, депутата Миколи Мирослава Петрецького подякував усім за участь у цьому заході.

Нагадаємо, Комітет Бухарестської філії Союзу українців Румунії організував культурний захід, присвячений 120-річчю від дня народження Юрія Яновського – одного з найвизначніших українських письменників.

Фото: Cоюз українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-