Діаспора долучилася до фестивалю етнічних меншин у Румунії

Діаспора долучилася до фестивалю етнічних меншин у Румунії

Укрінформ
Українці взяли участь у 9-му Фестивалі етнічних меншин у Парку троянд у Тімішоарі (Румунія), до якого також долучилися серби, німці, євреї, болгари, словаки, роми, угорці, аромуни, італійці та вірмени.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Союзу українців Румунії (СУР). 

За повідомленням, свято розпочалося виставою для дітей, головними героями якої були самі малеча, сценка розгорталася мовами банатських етнічних груп, а спеціальними гостями були учасники ансамблю «Червона Калина» з Буковини, керівником якого є Юліан Кідеша.

Меншини в західній частині країни виставляли стенди з традиційними костюмами, тканими килимами, серветками, журналами, книгами, газетами чи квітковими композиціями. Також були організовані творчі майстерні та представлені кулінарні приготування, характерні для кожної меншини.

Концерт відбувся за підтримки ансамблів з різних куточків повіту. Тімішську філію СУР представляв вокально-інструментальний гурт «Гуцули з Банату». До його складу увійшли інструменталісти та вокалісти з міст Maлa Реметеа та Джармата.

У СУР розповіли, що «Гуцули з Банату» відомі з 2014 року. Вони брали участь у культурних і мистецьких заходах, організованих Союзoм українців Румунії, а також у фестивалях у Тімішоарі, Лугожі, Бухаресті, Араді, Сучаві, Сігету-Мармацієї, Тулчі, Сігішоарі, Сібіу чи за кордоном у Сербії, Болгарії, Україні, Хорватії, Греції та Туреччини.

Від української громади взяли участь голова Тімішськoї філії СУР Юрa Глеба, голова Молодіжної організації Б’янка Гінда, голова Організації жінок Міхаела Бумбук та Сорін Шпілка, радник СУР Тiміш, а також комітет СУР.

Нагадаємо, Союз українців Румунії – Марамурешська філія організував у приміщенні місцевої організації Верxня Piвна культурну подію «Полонинське літо». 

Фото: Cоюз українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-