У Києві відкрилася виставка «Народна лялька в Пирогові»

У Києві відкрилася виставка «Народна лялька в Пирогові»

Фото, відео
Укрінформ
Упродовж жовтня в межах проєкту «Українські ляльки мандрують світом» у приміщенні сільської управи із с. Мліїв в експозиції «Середня Наддніпрянщина» триватиме виставкa «Народна лялька в Пирогові».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Ніна Хаген, яка є авторкою Міжнародного мистецького проєкту «Ляльки мандрують світом».

За її словами, майстрині створили ляльки за зразками з книги Олександра Найдена «Велика книга ляльок». Ця книга – певний підсумок праці на ниві лялькарства подружжя Олександра Найдені і Людмили Орлової (1934–2017), котра майже все своє життя присвятила збиранню, дослідженню та популяризації українських народних ляльок.

Серед учасниць проєкту є члени Національної спілки Народних майстрів України й Оксана Старак-Повякель – мистецтвознавець, директор Національного музею народної архітектури та побуту України.

Велика подяка висловлена завідувачці наукового відділу виставкової діяльності НМНАПУ, етнографу, членкині Національна спілка майстрів народного мистецтва України Олені Громовій і її команді.

«Наша мета показати сучасним дітям та дорослим українську народну ляльку, її простоту та лаконічність, а водночас, мудрість й неймовірну естетику, її глибину та той невимовний зв’язок поколінь. Наша лялька ніжна та дуже сильна. І знання про неї повинні передаватися з покоління в покоління. Бо вона наша! Бо це – наші традиції! З Богом і з ЗСУ!», – зауважила організаторка проєкту «Натхненні народною лялькою. Сучасне бачення минулого» Тетяна Золочевська (Tato Zolo) з міста Бремена у Німеччині.

Нагадаємо, у Національному заповіднику «Софія Київська» відбулася мистецька авторська виставка вузлових ляльок «Князівни та княгині України», яку організували Тетяна Золочевська та Ніна Хаген.

Фото: Олена Громова, Тетяни Цівун

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-