У Торонто відбувся найбільший у Північній Америці український фестиваль

У Торонто відбувся найбільший у Північній Америці український фестиваль

Фото, відео
Укрінформ
Найбільший вуличний український фестиваль у Північній Америці Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival, який цього року став 26-м, об'єднав у Торонто друзів яскравою музикою і зірковими танцями.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Канаді.

«У той час, як Росія своїм жорстким вторгненням намагається знищити Україну, нашу спадщину, культуру, мову, вкрасти і переписати нашу історію, тут, в Канаді, українська культура святкується, зберігається і розвивається, як частина мультикультурної канадської спадщини», – ідеться в дописі.

На фейсбук-сторінці BWV Toronto Ukrainian Festival йдеться, що темою цьогорічного фестивалю була подяка всім громадам та країнам, що підтримують Україну сьогодні у боротьбі з рашистами.

Посольство подякувало BWV Toronto Ukrainian Festival за прекрасну роботу в цьому році, а також за всі 26 років розвитку культурних зв’язків між Україною та Канадою.

Особливу подяку цьогоріч висловлено громадам союзників України – особливо польській, литовській, латиській, естонській, ізраїльській та багатьом громадам по всій Канаді – за те, що вони стоять плечем до плеча з українцями в ці складні часи.

Зауважимо, що в програмі українського фестивалю в околиці Bloor West Village також відбувався «Фестиваль Українського Кіно».

Також у рамках фестивалю було представлено інтерактивні мистецькі інсталяції «Двері» та «Машина для промивання мізків», а також імерсивну виставку «Україна: Країна хоробрих».

Нагадаємо, у канадській провінції Альберта, відзначаючи День українсько-канадської спадщини, на площі біля парламенту провінції у місті Едмонтон підняли прапор України.

Фото: Embassy of Ukraine in Canada, BWV Toronto Ukrainian Festival / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-