У Нідерландах українську кухню представили на одному з найбільших музичних фестивалів

У Нідерландах українську кухню представили на одному з найбільших музичних фестивалів

Фото
Укрінформ
У нідерландському місті Гарлемермер під час проведення одного з найбільших музичних фестивалів Європи Mysteryland була представлена українська кухня, яка стала дуже популярною серед відвідувачів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

«Це був перший досвід коли взагалі український фудкорт взяв участь у такому масштабному міжнародному музичному фестивалі, який вже 29 років створюють найтоповіші організатори. Він називається Mysteryland», – сказав в коментарі Укрінформу Ян Шапіро, який працює в Міжнародному відділі обласного гуманітарного штабу Одеської області.

Він також розповів, що понад три місяці працював над тим, щоб Україна могла долучитися до заходу.

«Багато роботи було зроблено, презентацій, і вони відгукнулися. Спочатку нам надали тільки можливість безкоштовно взяти участь, але потім Manon Kerkdijk (відділ food & beverage фестивалю). Навіть пам'ятаю цю мить, написала пізно увечері, що знайшла сама й сам фудтрак та усе обладнання безкоштовно, а потім організатори його ще й декорували! В організаторів було побажання на їжу з вегетаріанським уклоном, тож в нас був борщ вегетаріанський, маю сказати, неймовірно смачний. Вареники були з картоплею та сиром, на другий день ми ще готували деруни», – розповів він.

Каже, що особливо популярні були вареники. Українську кухню навіть відмітило у своєму матеріалі місцеве ЗМІ.

«Вареники з’їли всі. Вони були особливо популярні і нас навіть відмітили у місцевому ЗМІ нідерландському, музичному, що найбільше сподобалася їжа на фестивалі, а там було понад 50 різноманітних фудкортів, традиційна нідерландська та українська кухні», – підкреслив Шапіро.

Він також розповів, що, хоча Одеса славиться своїми стравами, кулінарну команду збирав на фестиваль вже в Нідерландах, щоб у такий спосіб заощадити на дорозі.

«Завдання було не простим. Я знайшов тут рестораторів з Одеси, але потім не вийшло попрацювати, бо життя українців, які були вимушені покинути свої рідні домівки через війну та опинилися тут дуже непередбачуване. Тож я знайшов українців, які вже давно проживають в Нідерландах і мають досвід, зокрема, щорічного Embassy Festival», – зазначив він.

За його словами, найбільше до українського фудтрака поласувати смаколиками та висловити свою підтримку, крім місцевих нідерландців, підходили поляки, чехи та шведи.

Він також зазначив, що за два дні було продано 300 порцій вареників.

За його словами, на музичному фестивалі також вдалося зібрати кошти. На допомогу Україні піде понад 100 тис. грн.

Варто зазначити, що на фестивалі Mysteryland, зокрема, можна було побачити виступи Armin van Buuren, Snake, Alan Walker, Carl Cox, Oliever Heldends та інших.

За два дні на заході побувало 130 тисяч відвідувачів. Тож у планах, щоб Україна продовжувала бути частиною таких масштабних  фестивалях.

Шапіро наголосив, що дуже вдячний за допомогу Україні взяти участь у фестивалі Manon Kerkdijk, яка була відповідальна за організацію їжі на івенті. Також він подякував представнику PR відділу Shannon Schrader, яка надала можливість зв’язатися з Manon.

Mysteryland - провідний фестиваль електронної танцювальної музики в Нідерландах, організований промоутером ID&T company із Нідерландів.

Нагадаємо, у нідерландській Гаазі в рамках щорічного Embassy Festival українці частували відвідувачів борщем з пампушками, налисниками, дерунами зі сметаною, салом, домашньою ковбаскою та іншими смачними стравами.

Фото: Ян Шапіро, hardstylemag.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-