У Стамбулі для дітей відкрила свої двері українська суботня школа «Веселка»

У Стамбулі для дітей відкрила свої двері українська суботня школа «Веселка»

Укрінформ
У Стамбулі відбулося свято початку нового навчального року в Українській суботній школі «Веселка», яка діє при Українському товаристві взаємодопомоги.

Цього навчального року суботню школу відвідуватимуть понад 60 дітей віком від 3 до 16 років, повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення Генконсульства України в Стамбулі.

«Нехай кожна субота в цій школі буде для вас особливою, цікавою, веселою та яскравою, як і назва школи - «Веселка». А ми - дипломати та викладачі школи - зробимо для цього все від нас залежне», - сказав на церемонії Генеральний консул України в Туреччині Роман Недільський.

Читайте також: Берлінська «Веселка» стала тимчасовим домом для дітей-біженців

Дипломат зазначив, що на сьогодні основним завданням для всіх нас, всупереч розв’язаній росією проти нашої держави війні, є збереження дитинства українських дітей.

Недільський подякував керівництву району Аташехір та культурного центру, де розміщена українська суботня школа, за багаторічну підтримку української громади.

Читайте також: Школярі за кордоном мають вчити українську мову, літературу та історію – перша леді

Представник міськради Аташехіра Алі Угурлу передав учасникам заходу вітання від мера району Баттала Ілгезді та запевнив, що керівництво району і надалі підтримуватиме українців.

Дітей з початком нового навчального року також привітав керівник департаменту аташехірського культурного центру Хидир Ігде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-