Берлінська «Веселка» стала тимчасовим домом для дітей-біженців

Берлінська «Веселка» стала тимчасовим домом для дітей-біженців

Укрінформ
Українські групи розвитку «Веселка» відкрила свої двері для півтора десятка дітей, які тікали від війни в Україні.

Наприкінці цього тижня українські діти, які вже тривалий час живуть у Берліні, та новоприбулі показали, чому навчилися, передає Укрінформу.

Підсумковий концерт відбувся в Центрі сім’ї (Familententrum am Mehringdamm). Організатори особливо вдячні керівниці центру, фрау Меллер-Фромман, яка відгукнулася на ініціативу та не лише безкоштовно надала приміщення для проведення акції, але й запропонувала всіляку допомогу – від технічної до гастрономічної.

Безкоштовно, як розповіла ініціаторка проєкту «Відкриті двері» Анна Гілецька, проходили весь цей час і зайняття для дітей-біженців. На тлі ситуації вперше при «Веселці» було організовано не лише творчі групи а й групи з вивчення німецької мови, причому як для дітей, так і батьків (в основному це мами), групи хореографія, спорту, майстер-класи для дітей та їх мам з рукоділля. На допомогу постійним вихователям-педагогам прийшли вчителі-волонтери.

Читайте також: У школах Литви для дітей-біженців ввели п'ять уроків української на тиждень

Зайняття у групах розраховані на 2 вікові групи: від 4 до 7 і від 8 до 15 років.

Основний склад «Веселки» становить 30 дітей і підлітків, до них долучилися 15 дітей-біженців, які приїхали до ФРН переважно з різних регіонів України, які потерпають від війни з рф.

Українські групи розвитку «Веселка» були започатковані в 2015 році.

Фото: Бадюл Віталій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-