Посол в Естонії зустрілася з українською громадою та переселенцями в місті Сілламяе

Посол в Естонії зустрілася з українською громадою та переселенцями в місті Сілламяе

Фото
Укрінформ
Посол України в Естонії Мар’яна Беца здійснила регіональну поїздку до Сілламяе, де зустрілася з місцевою українською громадою та українськими переселенцями, які знайшли прихисток у місті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

У зустрічі також взяла участь член правління українського земляцтва «Водограй» м. Сілламяе Лариса Житник.

«Посол України щиро подякувала Естонській стороні, українській громаді, волонтерам та особливо Ларисі Житник за активну допомогу Україні в її боротьбі з російською агресією та за надання підтримки українським сім’ям. Посол також запевнила про всебічну підтримку, яку Посольство готово надавати та далі українській громаді міста у її діяльності на користь нашої держави», – йдеться в дописі.

Мар’яна Беца також відвідала місцеву естонську школу, в якій навчаються діти тимчасових переселенців з України, де ознайомилася з системою навчання та комплексом допомоги, яку естонська сторона надає українським дітям.

Крім того, пані посол зустрілася з мером Сілламяе Тинісом Калбергом і провела розмову з керівництвом міста стосовно системи забезпечення міськими структурами потреб тимчасових переселенців з України, які знайшли прихисток в місті, та можливості використання житлового фонду міста для їх розміщення.

Мар’яна Беца також провела зустріч з керівництвом регіонального підрозділу Кайтселійт, відвідала військовий музей та ознайомилась із роботою Кайтселіту.

Нагадаємо, посол України Мар’яна Беца провела зустріч з керівництвом і викладацьким складом створеної в Таллінні за сприяння Посольства загальноосвітньої школи для дітей українських переселенців, які знайшли прихисток в Естонії, рятуючись від російської агресії.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-