У Швеції відкрили експозицію єдиного латиномовного оригіналу Конституції Пилипа Орлика

У Швеції відкрили експозицію єдиного латиномовного оригіналу Конституції Пилипа Орлика

Фото
Укрінформ
У Національному архіві Швеції у Стокгольмі в День Незалежності України відбулося урочисте відкриття експозиції єдиного латиномовного оригіналу Конституції Пилипа Орлика (1710).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швеції.

З вітальним словом до почесних гостей з дипломатичного корпусу звернулися Генеральна директорка Національного архіву Карін Острьом Іко, Посол України у Швеції Андрій Плахотнюк і Міністерка культури Швеції Жанетт Густафсдоттер (Jeanette Gustafsdotter).

«Нашим друзям з Архіву та пані Міністерці було вручено подяки Посольства України за непохитну підтримку нашої держави в цей найскладніший період нашої незалежності», – йдеться в дописі.

Тож до 31 серпня 2022 року кожен має можливість ознайомитися з цим історично важливим документом у Національному архіві Швеції за адресою: Fyrverkarbacken 13. Час: 25-26.08 (10:00-16:00), 27.08 (12:00-16:00), 29-31.08 (10:00-16:00).

Крім того, 27 серпня з 12:00 до 16:00 в Архіві відбудеться серія лекцій про Конституцію. Програма заходу доступна за посиланням.

З 31 серпня в Архіві буде представлена копія Конституції Пилипа Орлика.

У диппредставництві додали, що в Національному архіві Швеції також триває виставка «Війна: фотодокументація з північних околиць Києва у період з 5 до 16 квітня 2022 року» – 36 світлин Київської області після звільнення регіону від російських окупантів.

Представлені світлини є частиною колекції музейних артефактів, яку формує команда Національного музею Історії України у Другій Світовій Війні. Проєкт організовано Національним архівом Швеції разом з Королівською бібліотекою.

Посольство України висловило щиру подяку Національному архіву Швеції в особі його Генеральної директорки Карін Острьом Іко за надану можливість проведення такого важливого заходу в День Незалежності України.

Нагадаємо, у Стокгольмі відбувся благодійний фестиваль української культури, програма якого передбачала велику кількість перформансів з українськими піснями та танцями, а також різні майстер-класи.

Фото: Embassy of Ukraine in Sweden / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-