Фестиваль української культури відбувся у Стокгольмі

Фестиваль української культури відбувся у Стокгольмі

Фото
Укрінформ
У Стокгольмі впродовж вихідних відбувся благодійний фестиваль української культури, програма якого передбачала велику кількість перформансів з українськими піснями та танцями, а також різні майстер-класи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швеції.

Разом з організаторами заходу на відкриті фестивалю з вступною промовою виступив посол України у Швеції Андрій Плахотнюк.

На ярмарку фестивалю були представлені роботи українських майстринь і виробників (українські віночки, вишиванки, вироби зі срібла, вишиті клатчі, сумочки, намиста та інші різні прикраси, футболки та шопери з українською символікою), які можна було придбати або замовити.

Також, на фестивалі охочі мали можливість пригоститись українським борщем і смачними варениками.  Для дітей було організовано окрему ігрову зону з приємними несподіванками.

Фестиваль проходив на благодійних засадах: частина вторгованих коштів піде на гуманітарну допомогу для постраждалих від воєнних дій та на потреби ЗСУ.

Захід відбувся за підтримки Stockholm Tactical Fundraising Ukraine, Center for Displaced Ukrainians/Центр для переселених Українців, Kulturforum STHLM - För barn och unga på flykt, Vareniki projekt, Ponad Hmarami.

Нагадаємо, на початку липня у Стокгольмі разом з щотижневою демонстрацією на підтримку України відбулася хода вдячності від українців Швеції #TackSverige.

Фото: Embassy of Ukraine in Sweden

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-