У Греції у річницю Незалежності України провели низку святкових заходів

У Греції у річницю Незалежності України провели низку святкових заходів

Фото
Укрінформ
У Греції у День незалежності України відбулася низка заходів, учасники яких взяли участь у флешмобі з одночасного виконання Державного Гімну України, святковій ході, покладанні квітів до пам'ятника Тараса Шевченку, а також утворили ланцюг єдності.

Про це Укрінформу повідомили в Посольстві України у Грецькій Республіці.

Першими, кого представники працівники посольства привітали з Днем Незалежності, були українські діти з Бучі та Бучанського району, а також юні спортсмени-дзюдоїсти, що відпочивають і тренуються у таборі. Загалом у різних таборах у Греції наразі відпочиває понад 400 дітей, 800 вже повернулися або в Україну, або це дітки батьків, які проживають у Греції за програмою тимчасового захисту.  

Далі відбулися такі заходи: участь в онлайн флешмобі – одночасному виконанні Державного Гімну України (у заході взяли участь понад 50 країн світу), святкова хода до головної площі Афін – площі Сінтагма, а також участь у всесвітній акції The Free World Gathering.

До останньої акції приєдналися посли та дипломати Польщі, Німеччини, Швеції, Португалії, Канади, Литви, Латвії, Естонії, Франції, Грузії, Молдови, Великобританії.

Зауважується, що посол Німеччини в Греції, Ernst Reichel, обіймав раніше посаду посла Німеччини в Україні. Він завжди активно підтримує українців на всіх заходах.

Крім того, за повідомленням Посольства, працівники диппредставництва разом з українською громадою вшанували пам'ять українців, що загинули внаслідок російської агресії, та поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в парку Гуді в Афінах.

«Сьогодні на очах всього світу Україна захищає своє право на існування та будує своє майбутнє на міцному європейському фундаменті. Але кожен з нас має пам’ятати, якою ціною будується наше сьогодення. Завжди пам'ятатимемо свою історію та своїх героїв», – відзначив Посол України Сергій Шутенко.

Нагадаємо, у середу, 24 серпня, Україна й українці в різних куточках світу святкували 31-у річницю проголошення незалежності.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки Федерації грецьких товариств України у Греції відпочили 44 дитини з Маріуполя.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-