У Ризі виступить український піаніст-віртуоз Артур Нікулін

У Ризі виступить український піаніст-віртуоз Артур Нікулін

Укрінформ
У п'ятницю, 26 серпня, в ризькій Англіканській церкві відбудеться концерт українського піаніста-віртуоза Артура Нікуліна, присвячений Дню Незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У ці святкові дні ми всі відчуваємо піднесення. День Незалежності під час великої війни – символ нескореності, незламності та неминучої перемоги України. Мій сольний концерт складений з двох частин, об’єднаних спільним мотивом любові – до Батьківщини, народу, свободи. На концерті прозвучать контрастні за звучанням і настроєм мелодії сучасних композиторів», – поділився Нікулін.

Піаніст Артур Нікулін – яскраве ім’я сучасної української музики. З початком повномасштабної російської агресії проти України він переїхав до Латвії. Тут став частим гостем на Latvijas Radio3 (Radio Klasika), здобув визнання публіки завдяки участі в концертах, як сольних, так і разом з камерним оркестром «Київські солісти» та іншими популярними артистами.

Артур Нікулін – випускник Львівської національної музичної академії та Брюссельської королівської консерваторії. Лауреат міжнародних конкурсів піаністів, серед іншого отримав Гран-прі в Баден-Вюртемберзі (Німеччина) у конкурсі «Музичний феєрверк». Брав участь у різноманітних фестивалях в Україні, Польщі, Швейцарії, зокрема – у фестивалі видатного українського композитора Валентина Сильвестрова у Базелі.

На концерті до Дня Незалежності України у виконанні Артура Нікуліна прозвучать популярні твори українських композиторів Д. Чеснокова, В. Косенка. В. Барвінської. Звучатиме і музика з циклу Валентина Сильвестрова «Багателі – ХХІV», який композитор створив спеціально для Нікуліна.

Концерт розпочнеться у п’ятницю о 19:00 англіканській Церкві Святого Спасителя в Ризі (вулиці Англіканю, 2).

Нагадаємо, у ризькому кінотеатрі К.Suns 27 серпня в рамках святкування Дня Незалежності України відбудеться фестиваль українських короткометражних комедій «Smile, Ukrainian».

Фото: Latvijas Radio3

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-