У Ризі пройде Фестиваль короткометражних комедій «Smile, Ukrainian»

У Ризі пройде Фестиваль короткометражних комедій «Smile, Ukrainian»

Укрінформ
У ризькому кінотеатрі К.Suns 27 серпня з 14:00 до 17:00 в рамках святкування Дня Незалежності України відбудеться фестиваль українських короткометражних комедій «Smile, Ukrainian».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У важкі часи, як ніколи, потрібні позитивні емоції, моральні сили для життя та боротьби. Саме тому покази комедій збирають зараз стільки глядачів і після кожного сеансу ми чуємо багато подяк, позитивних відгуків. Отже, все робимо правильно! Кошти, які ми збираємо під час показів «Смайлів» передаємо тим, кому зараз вони необхідні найбільше – сім'ям, постраждалим під час бойових дій. Причому робимо це адресно, контролюючи, щоб усе дійшло до адресатів», – розказав організатор Фестивалю Олександр Онуфрієв.

У Ризі будуть представлені вісім короткометражних фільмів українських режисерів, що отримували нагороди на українських та закордонних кінофестивалях: «Довіряйте професіоналам», «Смачного», «Шпілі-Вилі» Івана Шохи, «Магазинчик», «Клуб невдах», «Останній лицар» Олександра Онуфрієва, «Сходознавець» Анастасії Матешко та Максима Курочкіна та «Made in Чайна» Олександра Гужелі.

Після перегляду очікується пряме включення з України, під час якого кожен охочий матиме можливість поспілкуватися з режисерами, авторами стрічок.

«Сьогодні, коли йде повномасштабна війна, гинуть українці ми маємо максимально підтримати наших людей на всіх фронтах і в усіх царинах. Водночас маємо показати решті світу, що Україна – прекрасна країна, в якій живуть сильні, горді, талановиті люди. Українська культура, в тому числі кіноіндустрія продовжують розвиватися попри все. Слава Україні!», – сказав Денис Садченко-Вельк, продюсер стрічки «Made in Чайна».

Ініціатор латвійського показу фільмів фестивалю «Smile, Ukrainian» – український продюсер Тетяна Рубан, яка зараз перебуває в Латвії у статусі тимчасово переміщеної особи. Їй здалося важливим відкрити латвійському глядачеві світ короткометражної комедії з України.

Представлені кінострічки демонструватимуться українською та російською мовами, з англійськими або латиськими субтитрами.

«Ми підтримати проєкт «Smile, Ukrainian» і повністю взяли на себе створення субтитрів. Так зробили свій внесок у підтримку України та ознайомлення латвійського глядача з українським комедійним кіно», – зазначила керівник проєктів Digi Media Ганна Дудченко.

Вхід на показ – безкоштовний. У фоє стоятиме ящичок для збору коштів на благодійні цілі. Кінотеатр K.Suns знаходиться в Ризі за адресою вул. Елізабетес 83/85 (Базар Берга).

Надалі організатори планують показати короткометражні українські комедії кінофестивалю «Smile, Ukrainian» у всіх великих містах Латвії.

З питаннями з приводу організації таких показів можна звертатися до Юлії Каб’єр-Кабіциної (+371 29164772).

Нагадаємо, у Ризі проходив волонтерський тур «Стій з Україною» національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик» зі Львова (Львів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-