В Українському центрі у Вільнюсі діти отримали подарунки до школи

В Українському центрі у Вільнюсі діти отримали подарунки до школи

Фото
Укрінформ
До Українського центру, що вже два місяці функціонує у Вільнюсі під патронатом Першої леді України Олени Зеленської та Першої леді Литви Діани Наусєдєнє, завітали українські діти.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Литві. 

За повідомленням, маленькі відвідувачі після пізнавальної лекції про правильність постави від першого майстра куксандо (Традиційна корейська система практики та філософії, – Ред.) в Литві, керівника «Українського центру» Альгірдаса Кумжі, отримали шкільні рюкзаки та канцелярське приладдя від Rimi Lietuva.

«Щиро вдячні Rimi Lietuva за важливу ініціативу з підготовки українських дітей до нового навчального року. Сподіваємось, що ця ініціатива стане першим кроком і початком нової кампанії з підтримки українських дітей у Литві, адже ми вже не одноразово переконувались в унікальній синергії, консолідації та солідарності братнього литовського народу», – наголосили в посольстві.

Як повідомив у Фейсбуці Посол України в Литві Петро Бешта, Литва надала тимчасовий прихисток понад 23 тисячам українських дітей шкільного та дошкільного віку.

«Опинившись у Литві, українські діти не тільки знайшли другу домівку та безпеку, але отримали можливість продовжувати навчання у литовських навчальних закладах. А для того, щоб кожна дитина, яка через війну покинула Україну, продовжила здобувати освіту рідною мовою, вже з нового навчального року у Литві функціонуватимуть 5 українських шкіл», – написав він.

Нагадаємо, раніше в Українському центрі у Вільнюсі посол України в Литві Петро Бешта відвідав різноманітні майстер-класи для українських дітей від литовських та українських викладачів, англійський розмовний клуб для дорослих, а також поспілкувався з працівниками центру та волонтерами. 

Фото: Petro Beshta / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-