В Естонії для українських дітей надрукували 2 тис. книжок

В Естонії для українських дітей надрукували 2 тис. книжок

Укрінформ
В Естонії надрукували чотири найменування книжок загальним накладом 2000 екземплярів у рамках проєкту щодо забезпечення дітей українських біженців дитячими книгами, ініційованого дружиною Президента України Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Конгрес українців Естонії.

Зауважується що до реалізації проєкту долучилися Посольство України в Естонії, Конгрес українців Естонії та спонсори.

Книжки передадуть суботнім школам, які діють при українських товариствах та українській школі в Таллінні, українським класам в школах Естонії.

Керівників суботніх шкіл та українських товариств просять написати кількість книг, які б хотіли отримати. Книги вже передані до бібліотеки SPILNO.UA та товариства в Раквере.

Нагадаємо, в рамках проєкту «Книжки без кордонів», що реалізується під патронатом першої леді Олени Зеленської, спільно із МКІП, Міністерством закордонних справ та Українським інститутом книги, для українських дітей, які через російську агресію виїхали за кордон, надруковано або придбано понад 160 тисяч книг.

У межах проєкту кожна закордонна громада може самотужки зібрати кошти і надрукувати книжки з макетів, наданих українськими видавцями, або закупити готові книжки в українських дистрибуторів.

Фото: Congress of Ukrainians of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-