Для українських малюків за кордоном зібрали понад 160 тисяч книг

Для українських малюків за кордоном зібрали понад 160 тисяч книг

Фото
Укрінформ
У рамках проєкту «Книжки без кордонів» для українських дітей, які через російську агресію виїхали за кордон, надруковано або придбано більше 160 тисяч книг.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

«По усьому світу «книжок без кордонів» вже понад 160 тисяч. Вони стали своєрідним клубом, який об’єднує маленьких українців у різних країнах. І хай ми поки не можемо повернути тимчасових переселенців на батьківщину, бо це ще небезпечно — але можемо зробити так, щоб батьківщина прийшла до них у вигляді культури та рідного слова», - зазначила перша леді.

Вона розповіла, зокрема, що для українських дітей, які вимушено наразі оселилися у Великій Британії, посольство України разом із британською друкарнею та благодійниками надрукувало 16 тисяч найрізноманітніших книжок.

За словами дружини Президента, ці книги розраховані на читачів віком від 3 до 16 років, усі – українських авторів та за оригінальними макетами наших видавництв.

«З дітьми та їх батьками, що зібралися сьогодні з цієї нагоди у Британській бібліотеці, поспілкувалася відеозв‘язком. Розповіла про наш проєкт «Книжки без кордонів», в рамках якого були надруковані ці видання. Ми назвали його так, бо наші книги справді подорожують слідом за українцями до будь-якої країни, де вони потрібні», - проінформувала Олена Зеленська.

Читайте також: До проєкту «Книжки без кордонів» приєдналися ще три країни

Як повідомляв Укрінформ, проєкт "Книжки без кордонів" реалізується під патронатом першої леді Олени Зеленської, спільно із МКІП, Міністерством закордонних справ та Українським інститутом книги.

У межах проєкту кожна закордонна громада може самотужки зібрати кошти і надрукувати книжки з макетів, наданих українськими видавцями, або закупити готові книжки в українських дистрибуторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-