Посол відвідав українських військових, що прибули в Латвію на лікування

Посол відвідав українських військових, що прибули в Латвію на лікування

Фото
Укрінформ
Посол України Олександр Міщенко відвідав українських військових, які прибули в Латвію для лікування та реабілітації у зв’язку з отриманням поранень під час бойових дій проти країни-терориста – росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

Так, 10 серпня пан посол зустрівся з групою українських воїнів, які перебувають в лікарні «Бікернієкі» у Ризі.

«Зустрівся з головним лікарем Юрісом Ніколаєнко. За його словами, українські пацієнти готові до подальшого проведення всіх необхідних лікувальних процедур. Окремо було проведено розмови з лікарями, відповідальними за кожну групу українських військових. Приємно, що латвійські фахівці відзначили якість проведених в Україні хірургічних операцій усіх поранених воїнів, які прибули до Латвії для лікування та реабілітації», – йдеться в дописі.

У Посольстві зауважили, що високопрофесійна робота українських хірургів дає підстави передбачати досягнення позитивних результатів у проведенні наступних в Латвії операцій і усього процесу реабілітації, яка на завершальному етапі буде проходити в Юрмалі в Національному реабілітаційному центрі «Вайварі».

9 серпня Олександр Міщенко відвідав поранених українських військовослужбовців у Ризькій східній клінічній університетській лікарні.

«Наші військові проходять обстеження, відбувається вивчення та аналіз стану їх здоров’я для процесу формування алгоритму дій щодо їх подальшого лікування, що передбачає декілька етапів проведення операцій та, після цього – реабілітації», – повідомили у диппредставництві та додали, що українські воїни перебувають в задовільному моральному стані, висловлюють готовність до використання усіх наданих Ризькою східною клінічною лікарнею можливостей для лікування.

Нагадаємо, що українські військові прибули до Латвії на лікування 8 серпня 2022 року.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни світу запроваджують санкції проти агресора та одночасно надають підтримку Україні.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-