Понад тисяча людей відвідали «Українські вечорниці» у Бразилії

Понад тисяча людей відвідали «Українські вечорниці» у Бразилії

Фото
Укрінформ
У бразильському муніципалітеті Прудентополіс, що в штаті Парана, відбулися «30-ті Українські вечорниці».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив президент Українсько-бразилійської центральної репрезентації Віторіо Соротюк.

Відвідувачі заходу, яких налічувалося понад тисячу осіб, мали можливість насолодитися виступом українського фольклорного ансамблю «Веселка» та скуштувати смачну вечерю.

Читайте також: СКУ привітав Українське товариство Бразилії зі 100-літнім ювілеєм

На відкритті Українських вечорниць виступили президент «Веселки» Фернандо Деменеч, мер міста Осней Стадлер та військовий аташе уряду України у Бразилії Володимир Савченко.

На вечорницях також були подарунки від єпископа Мирона Мазура та Віторіо Соротюка, а також численних представників влади.

Зауважимо, що Українсько-бразильська центральна репрезентація (Representação Central Ucraniano-Brasileira) – це безпартійна неприбуткова федеративна організація, яка представляє українську громаду Бразилії, є членом Світового конґресу українців. Об'єднує основні товариства й організації української діаспори.

Нагадаємо, у жовтні 2021 українська мова стала офіційною на рівні з португальською у межах території бразильського муніципалітету Прудентополіс.

Фото: Vitorio Sorotiuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-