Подоляк: Для нас принципово визволити Херсон

Подоляк: Для нас принципово визволити Херсон

Укрінформ
Україна, на відміну від росії, воює креативно, здійснюючи контрнаступ поступово вже сьогодні.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк сказав у інтерв’ю ВВС Україна, повідомляє Укрінформ.

«Що таке контрнаступ? Він поступово йде вже сьогодні. Ми ж не воюємо як росія. Це росія формує великі колони, які відправляє в одному напрямку, незалежно від того, скільки людей загине. Жуковська технологія: покладемо стільки "м'яса", скільки покладемо, але цю висоту здобудемо. Ми ж так не воюємо. У нас війна зовсім інша, креативна війна, і наші партнери це бачать», - зазначив Подоляк.

Читайте також: Подоляк звернув увагу, що головою Контртерористичного управління ООН є росіянин

За його словами, «креативна війна» - це завдати максимальних збитків тиловому забезпеченню, «знекровити» армію, тобто бити по базах пального, боєкомплекту, оперативно-тактичних штабах.

«Контрнаступи - це постійно, як у Мухамеда Алі, "пурхати, як метелик, і жалити, як бджола". Це ми і робимо. І це просто фантастична тактика наших Збройних сил», - підкреслив радник очільника ОП.

Водночас він зауважив, що з погляду військової справи набагато краще говорити не про конкретні спецконтроперації, а в цілому про можливість деблокади.

Читайте також: Подоляк: Крим і Донецьк - це окуповані українські території, що підлягають визволенню

«І ми про це говоримо: для нас неможливо уявити, що Херсон залишиться у окупантів. Це принципово. Щобільше, події на Антонівському мосту показують, що для нас принципово звільнити саме Херсон. Бо це дуже велике місто. Це єдине місто такого розміру, яке перебуває в окупації, якщо не враховувати Луганськ і Донецьк - це інше питання, це питання восьми років війни. І тому певні дії наша армія робить уже сьогодні», - заявив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, після чергового удару ЗСУ по Антонівському мосту з Херсона почали вивозити родини військових рф, що перебували у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-